Obec Malý Lapáš


Hlavná ulica 87/4
951 04 Malý Lapáš
037 7879 895
obecnyurad@malylapas.sk

Poďte si vypočuť aktuálne trendy v oblasti dezinformácií, ako sa pred nimi chrániť, spôsobom akými sa šíria a ich dopadom na verejnú mienku a politické rozhodovanie.

Utorok, 27.2.2024 o 17:00, v Dome č. 85, Malý Lapáš organizuje občianske združenie eTeacher, o.z. prednášku na tému Hoaxy a dezinformácie. Lektorom je Peter Orosz.

Peter Orosz sa venuje problematike radikalizmu a extrémizmu, ako aj politickej komunikácii v online priestore. Pôsobí aj ako novinár freelancer a ako dobrovoľník Európskeho dialógu pre prácu s mládežou. 

Prednáška sa bude venovať fenoménu dezinformácií a ich vplyvom na spoločnosť. Spoločne odhalíme aktuálne trendy v oblasti dezinformácií, spôsoby, akými sa šíria, a ich dopad na verejnú mienku a politické rozhodovanie. Budeme analyzovať príklady dezinformačných kampaní a diskutovať o tom, ako sa môžeme chrániť pred manipulatívnymi informáciami. Odborná prednáška je určená nielen pre žiakov, študentov a ale aj pre všeobecnú verejnosť, ktorá sa zaujíma o túto dôležitú tému.

Prednáška sa realizuje v rámci projektu „Demokracia na slovíčko“ s finančnou podporou Európskej únie (Európsky zbor solidarity).