Vážení obyvatelia,

v pôvodnom harmonograme sme mali chybu. Plošné komunitné testovanie bude u nás prebiehať v sobotu 9.1.2021 a nedeľu 10.1.2021 od 8:00 do 18:00. Testovacie miesto bude rovnaké ako naposledy, kultúrny dom oproti obecnému úradu. Certifikát s negatívnym výsledkom od pondelka 11.1.2021 nepotrebujú osoby  s negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19, nie starším ako 7 dní; osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a majú o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo osoby mladšie ako 10 rokov.

Certifikát s negatívnym výsledkom potrebujú pracujúci, ľudia čo idú do prírody alebo vyzdvihnúť nákup z eshopu.

Vzhľadom na skutočnosť, že testovanie si zabezpečuje obec sama na vlastné náklady, s vlastným tímom ľudí, dovoľujeme si určiť presný harmonogram testovania. Ten bude povinné dodržiavať. Musíme si uvedomiť, že riziko nákazy je obrovské a harmonogramom eliminujeme zhromažďovanie sa ľudí. Celý tím je zložený z obyvateľov obce. Týmto im ďakujeme za to, že nám ponúkajú pomocnú ruku v tejto neľahkej situácii.

Testovania sa môžu zúčastniť všetci obyvatelia obce, či už tí čo tu majú trvalý pobyt, prechodný pobyt alebo sa tu trvalo zdržiavajú.

Okrem toho budú mimoriadne fungovať dve odberné miesta na testovanie osôb bez obmedzenia trvalého pobytu v nemocnici na Zobori.

Harmonogram testovania

Sobota

8:00 – 11:45

Hurbanova ulica, Jágerská ulica, Športová ulica, Zoborská ulica, Čerešňová ulica, Javorová ulica, Lipová ulica, Muránska ulica, Oravská ulica

13:00 - 16:00

 Kollárova ulica, Nitrianska ulica, ulica Nový Dvor, Palárikova ulica, ulica Na pažiti

16:00 – 18:00

Bernolákova ulica, Chalupkova ulica, ulica Pod vinohradmi,

 

Nedeľa

8:00 - 11:45

Agátová ulica, Brezová ulica, Gaštanová ulica, Jaseňová ulica, Smreková ulica, Tribečská ulica, Vŕbová ulica, Pohranická ulica, Štiavnická ulica

13:00 - 16:00

Bodocká ulica, Inovecká ulica, Kremnická ulica, ulica Sv. Martina, Vajanského ulica, ulica Na priehon

16:00 – 18:00

Hlavná ulica, Slnečná ulica, Zemianska ulica