Obec Malý Lapáš


Hlavná ulica 87/4
951 04 Malý Lapáš
037 7879 895
obecnyurad@malylapas.sk

Vážení obyvatelia, testovanie sa uskutoční v Kultúrnom dome, Hlavná ulica 91/5, 951 04 Malý Lapáš (Oproti obecnému úradu). Testovanie je odporúčané občanom od 10 do 65 rokov, ale môžu sa ho zúčastniť aj ostatní občania.

Žiadame Vás, aby ste rešpektovali vyčlenené časy testovania. Odberový tím musí mať prestávky na dezinfekciu, jedlo, pitie. Zároveň musíme dezinfikovať aj priestory.

Veľkosť radu môžete sledovať na https://www.malylapas.sk/kamera 

Aby sa predišlo vytváraniu príliš dlhých radov Vás žiadame o dodržiavanie nasledovného harmonogramu. V prípade, že máte vážny dôvod, môžete prísť aj mimo harmonogram. Testovania sa môžete zúčastniť aj keď nemáte v obci trvalý pobyt.

Nedeľa

7:00 - 11:45 (vstup posledného testovaného)
Hurbanova ulica, Jágerská ulica, Športová ulica, Zoborská ulica
 
13:00 - 17:00 (vstup posledného testovaného)
Kollárova ulica, Nitrianska ulica, ulica Nový Dvor, Palárikova ulica, Vajanského ulica
 
18:00 - 21:30 (vstup posledného testovaného)
Bernolákova ulica, Chalupkova ulica, ulica Pod vinohradmi

 

Ako prebieha testovanie?

Krok 1. - REGISTRÁCIA

Pred vstupom do priestorov testovania je potrebné si vysmrkať nos a odkašlať si, použitú vreckovku odhodiť do vyznačenej nádoby a následne si vydezinfikovať ruky. Preukážete sa občianskym preukazom, deti kartičkou poistenca, pracovník vyplní formulár potrebný na Vašu registráciu a dostanete pridelené číslo.

Krok 2. - TESTOVANIE

Zdravotnícky personál Vás vyzve k odkrytia nosa a úst a odoberie vzorku jemnou tyčinkou z nosohltanu.

Krok 3. - VYHODNOTENIE TESTU

Po uskutočnení testu si nasadíte rúško a budete nasmerovaní do vyhradeného a vydezinfikovaného priestoru,  kde počkáte na výsledok testu niekoľko minút (približne 15 min). Pri čakaní dodržiavajte 2m rozostupy (nevzťahuje sa na členov jednej domácnosti).

Krok 4. - PREVZATIE CERTIFIKÁTU

Zdravotník Vás privolá podľa prideleného čísla a vypíše Vám certifikát. V zatvorenej obálke s certifikátom budete mať zároveň informácie, čo robiť v prípade negatívneho a pozitívneho výsledku.